Answers about supplements

Q / Will you translate the swedish questions so your international readers can read all the Q&A?s too? Haha thank you Ellen! xxx

 

A / No, I will answer the english questions with a english answer and the swedish questions with swedish answers.

 

Q / Will you still be taking OneHeat when you thin out again?

 

A / I have not been using one heat for several months. I use Tartarus from BMR which is named as one of the very best fat burning boosters. Right now I do not use fat burners at all.

 

Q / Hey sweetheart! 

:)

This question isn?t about supplement but I wonder where I can buy the BMR Angel tank like yours..? You look really beautiful with it. It could be a nice Christmas gift for my fitness partner and me, hehe.

Good job for all what you did until now and good luck for your future bikinifitness competition. ? A big fan from Swiss who wanna come to Sweden and trains with you. 

;)

 

A / Hi! Oh I see why, the tank is gorg! You can buy it HERE. It will be a perfect gift 🙂 Thank you so much, just say when you will be here and I will train with you 😉

 

DSC_0015

 

Q / Would you recommend fitnessguru?s products?

 

A / I will not answer questions relating to a particular  brand but more on  supplements in general or BMR Sportsnutrion. Because I work with BMR so I can not recommend and promote conncurents. Hope you understand! 🙂

 

Q / Hi. I recently bought 2 big bags of serious mass weight gainer and I wonder how I can fully utilize it? I was told to do 1 serving in the morning and 1 at night due to the huge scoop. Or is mass gainer better to use it for pre and post workout? Im very tiny thus i will need to gain mass. And is there any other good supplements I need? Do I need whey protein? Thanks Ellen!

 

A / Do as your trainer told you. I dont know exactly which gainer you have but some gainers is 1000 calories per serving so with two servings a day you will get 2000 extra calories a day and with your ordinary intake you will be at 4000 calories a day and you will gain weight 🙂 You wont need any protein supplements because your gainer has protein.

 

Q / Heej Ellen! Måste bara inleda med att du är en stor insperation och jag älskar din syn på livet 🙂 Jag skulle vilja ha en liten sammanställning (heter de ens så!?, haha) om vilka kosttillskott du äter och varför samt vilken effekt de har. Vore toppen!

You go girl!

Emma

 

A / Hej Emma! Tack för den fina komplimangen 🙂 Jag kan göra ett inlägg senare med vilka kosttillskott och vad det är tillför. Det blir för långt att skriva det här.

 

Q / Hej ellen, först: du är en grym inspiration för mig! två: jag vill börja använda ett proteinpulver från fitnessguru men frågan är vilket är bäst av one whey eller one whey isolate? 

:)

 

A / Hej tjejen, tack så mycket! Jag kommer inte svara på frågor som rör ett speciellt kosstillskott märke utan mer om kostillskott i allmänhet eller BMR Sportsnutrion. Eftersom att jag jobbar med BMR så kan jag inte rekommendera och marknadsföra konnkurenter. Hoppas att du förstår! 🙂

 

Q / Vilka kosttilskott är bäst om man vill gå ner i vikt och få bort allt fett men samtidigt få muskler? Är det bra att kombinera med mycket cardio då?

 

A / Det finns inget kosttillskott som gör det där åt dig. Utan det är något man får jobba för. Det ultimata är inte att tappa fett och bygga muskler samtidigt. Vill du tappa fett tycker jag att du lägger dig på ett litet kaloriunderskott (max -500 kalorier dagen) och lyfter tunga vikter på gymmet i kombo med lite power walks på det förslagsvis 3-5 gånger i veckan beroende på hur mycket tid du har tänkt att lägga på träningen). Vill du ha ett kosttillskott rekommenderar jag Duramax Amino syror (LÄNK) eller BCAA (LÄNK) som du kan ta för, under eller efter träningspasset. Sen är CLA toppen också för att öka förbränningen och samtigt bygga muskler. CLA är Konjugerad linolsyra,  återfinns i bland annat kött och mjölk, har i mängder av studier visats förbättra glukosmetabolism, frisättning av fettreserver, och fungera antikatabolt. Ett kosttillskott med CLA kan med bakgrund till senare, och kompletterade studier, bana väg för möjligheten att bränna fett, behålla muskelmassa och generera ny muskelmassa; samtidigt! LÄNK.

 

Q / Är en tjej på 16 år som just nu äter piller som bostar din metabolism lite extra och som är bra att ta innan pass eller träningar men ska även ätas de dagar man inte tränar.   Dessa är precis likadana piller som One whey?s. Har nästan exakt samma verkan och om hur de ska användas, men ett annat märke. Vad jag nu undrar är, hur länge kan man äta fatburner piller och om det är farligt att äta de för länge? 

 

A /  Jag vet inte vad One Wheys är för piller (för mig är whey protein pulver) men den enda gången jag anser att man ska bruka en fettförbrännare är i slutet på en diet när man har fett där lilla sista, kanske 2-3kg kvar att tappa.. Att använda det redan från start tycker jag inte man ska, bara man styr upp kosten och tränar hårt så tappar man vikt. 🙂 En paus behövs inte direkt eftersom att man tar pillerna i perioder.

 

Q / Juste har också hört att man kan få cancer eller större risk för stroke om man äter tillskott? är de sant? 

 

A / Det har jag aldrig hör. Jag kan tänka mig att du har hört det om ett visst specefikt tillskott men inte tillskott i allmänhet.

 

Q / Jag tar whey 100 proteinpulver, hur ofta ska jag dricka det? Frukost och efter träning räcker det? Och ska jag ta det överhuvudtaget på vilodagar? Jag är 17 år, väger 55 kilo och är 163 cm lång finns de andra tillskott du rekommendera
r till mig ? gymmar 4 -5 gånger i veckan , styrka och kondition

 

A / Det där kan jag inte riktigt svara på utan att känna dig. Utan det får du nog känna efter själv. Proteinpulver behöver man normalt inte om man äter en bra kost. Men att om man nu känner att man behöver det så är det en bra grej! Jag själv använde inte protein tillskott mellan maj och oktober alltså 5 månader och har först börjat använda det lite igen nu och under den perioden tränade jag ändå 14 pass i veckan! Så som du hör – med en bra kost så behöver man egentligen inget tillskott av protein. 🙂 Jag kan tyvärr inte rekommendera något utifrån din ålder, längd och vikt utan att veta vad dina mål med träningen är och hur du tränar. Men en sån där standard grej är nog amino syror innan, under eller efter tränning. Då rekommenderar jag BMRs BCAA (LÄNK) elller Duramax amino syror (LÄNK).

 

Q / Hej har tartarus (stavning) hjälp dig mycket med att gå ner fett runt magen/lår eller har det hjälpt dig överhuvudtaget?

 

A / Tartarus är som du säger en fettförbärnnare men den bränner inte fettet åt en utan den är en boost. Den ger energi eftersom att den har en hög koffeinhalt. Det fettet jag bränner bränner jag genom att ligga på ett underskott och äta bra mat. Jag kan inte uttala mig så mycket om tartarus för jag använde den en så kort period. Det finns ingen mirakelprodukt som bränner fett åt dig utan det måste du göra själv, vad den där emot gör är att boosta din förbränning med några procent! 🙂

 

banner1

 

Q / Hej Ellen! Jag är 17 år och jag elitsatsar inom min sport och tränar/spelar just den sporten ca 8-9 ggr i veckan + gym! Jag har tänkt mycket på det här med tillskott och jag undrar om du skulle rekommendera mig till att börja och i så fall vilket tillskott? Mitt mål är ju att bygga muskler så att jag kan elitsatsa på min idrott! Alltså måste jag gå upp ca 5-10kg muskler!

 

Tacksam för svar! 

:)

JÄTTEBRA BLOGG OCH INSTAGRAM BTW 

:D

 

A / Hej tjejen! Gud jag blev helt glad av att läsa din fråga just för att man verkligen märker av din eutisasm över träningen och lägga på dig muskler! Jag rekommenderar som jag sagt i förgående frågor BCAA och Duramax från BMR som är aminosyror. Jag har skrivit om aminosyror HÄÄR. Läs det! Sen har BMR Duzixon –  Marknadens främsta muskelökare, Duzixon är ett ört, mineral- och aminosyrabaserat kosttillskott som är helt fri från hormoner, pro-hormoner och andra förbjudna ämnen och är därför ett kosttillskott som säkert kan användas av alla, inklusive testade atleter. Kort och gott:  Det är en testosteronbooster som ökar och optimerar dina hormonnivåer samt muskelstyrka, muskelstorlek, potens och uthållighet. LÄNK till den. 

 

Q / Jag har under våren tänkt att ?deffa? lite lätt för att få bort de fläsk jag lagt på mig på Bulken. Jag kommer då använda mig av tartarus. Min fråga är då kan man även äta de ny axla pillerna eller tycker du att man bara ska äta ett av dom? I så fall vilken av dom?:)

Btw så tycker jag att du är superduktig som hinner med träning, skola, blogg och allt annat. Grym blogg också!:D

 

A / Åh va kul, tartarus är en bra produkt. 🙂 Dock vet jag inte vad ”Axla pillerna” är för något…

Tack så jättemycket fina du! 🙂

 

Q / Jag håller på och går ner i vikt (behöver det..) och undrar mest över om man behöver ta några kosttillskott? Rekommenderar du något speciellt? Kör en del styrketräning för hela kroppen hemma och går promenader.

 

A / Behöver och behöver gör du ju inte! Men tartarus är en fettförbrännare som är himla bra på att boosta förbränningen lite,. och/eller CLA LÄNK. som är Konjugerad linolsyra, det  återfinns i bland annat kött och mjölk, har i mängder av studier visats förbättra glukosmetabolism, frisättning av fettreserver, och fungera antikatabolt. Ett kosttillskott med CLA kan med bakgrund till senare, och kompletterade studier, bana väg för möjligheten att bränna fett, behålla muskelmassa och generera ny muskelmassa; samtidigt!  Sen rekommenderar jag alltid Duramax eller BCAA att ta innan, under eller efter träningen för att inte bryta ner kroppen under träningen när du ligger på ett underskott. 🙂 

 

Q / Hi fina Ellen! Älskar din blogg o instagram 

:)
 Jag ser att du dricker din protein shake som frukost (och havregryn) och jag vet att det inte är dåligt (fastad över hela natten osv.). Men ändå undrar jag lite varför just på morgonen och inte direkt äfter träningen, eller äter du direkt efter det? Jag undrar hur du gör, när och varför du dricker protein shake 
:)
 tack så mycket! Puss o kram från Österrike

 

A / Hej, åh va kul att du tycker det!! 🙂 Jag dricker min shake när jag känner för det. I bland till frukost och ibland inte, ibland efter träningen eller ibland innan träningen. Jag brukar oftast äta en riktig måltid efter mitt träningspass! Jag dricker min proteinshake för att öka mitt proteinintag lite… 🙂

Kram

 

Q / Hej Ellen! 

:-)
 Jag undrar varför du bytte från fitnessgurus produkter? Är det av någon speciell anledning eller för att du blev medlem i bmr team?, varför blev du det isf? Tycker du att produkterna från fitnessguru är dåliga eller var du bara ute efter en variation? Kan du inte förklara lite kring detta? 
:)
 
KRAM

 

A / Jag vill inte uttala mig så mycket i detta. Det är inget fel på fitnessguru men när jag fick chansen att bli en del i BMR och jobba med dem så ville jag ta chansen. Kram

 

Q / Hej Ellen! Först och främst tack för en GRYM blogg, träffade dig på fitnessfestivalen och blev supernöjd!
STOR INSPIRATION FÖR MIG.

 

Men min fråga är: jag har gått ner 9 kilo och mitt mål är att gå ner 16 till, tyckte att det första 8 kilorna var superlätta att gå ner men nu går det hur trögt som helst. Är det möjligt att gå ner de kilorna jag vill om jag äter vad jag vill fast håller mig till 1400kcal om dagen? Eller måste jag dricka proteinpulver eller något annat hjälpmedel av något slag? Eller bara hålla mig till kyckling och ris?

Vill helst inte dricka pulver osv främst för att jag inte har råd men också för att jag vill göra det ?naturligt? om du förstår? 

;)
 skulle vara jätte tacksam för svar!!!! Puss och kram

 

A / Hej tjejen! Åh va kul att du tycker det! 😀

 

Grymt att du har tappat så mycket vikt men det är inte bra att ligga på ett så stort underskott under en så lång tid… Som jag sagt tidigare så kommer kroppen att vänja sig vid intaget och din viktnedgång kommer att gå långsammare. Reglera ditt intag och öka till 1600 kalorier en period och se om det händer något. Det är ett underskott så du borde tappa vikt genom att öka intaget lite. Du behöver inget tillskott och inga pulver dieter! kram

 

Q / Hej, jag ska börja deffa och hade då tänkt att gå morgonpromenader innan frukost, jag vill dock inte att mina muskler ska brytas ner har läst att man ska dricka proteinshake innan för att förhindra det! Stämmer detta och tycker du jag borde göra så? Är aminosyror bättre att ta isf? 

:)
 älskar din blogg!! <3

 

A / Jag tycker att du satsar på att dricka aminosyror innan din promenad. Duramax från bmr eller BCAA 🙂 kram

 

Q / Hej! Finns de nå bra kosttillskott som man lixom inte bli tjock av? Man bygger bara lite mer muskler å får ner fett procenten, vill fortfarande slank i kroppen 

:)
 tack!

 

A / Det finns inga kosttilskott som gör att man bygger muskler och bränner fett utan det får man jobba för själv. Men jag rekommederar CLA från BMR.  Ett kosttillskott med CLA kan med bakgrund till senare, och kompletterade studier, bana väg för möjligheten att bränna fett, behålla muskelmassa och generera ny muskelmassa; samtidigt! 🙂

 

Q / Hej! Jag är 14 år och gymmar 3-4 ggr/vecka. Kan jag ta proteinpulver, proteinbars osv? Har hört att man ska vänja kroppen vid hård träning ett tag innan man kan börja med protein om man är ung.

 

A / Självklart kan du det men du behöver inte det. Du får i dig allt i din kost så inga protein tillskott är nödvändigt. 🙂

 

Q / Hej, mitt namn är Elin! Jag är väldigt inspirerande av vad du gör och hur mycket du jag lyckats! Du insperar många! Jag har börjat träna ca 6 gånger i veckan och vill verkligen satsa på detta nu. Jag kan inte så mycket om träning, vet att du och många andra kör på kosttillskott och olika tabletter. Är det bra och börja med det om man vill bygga muskler. Och isåfall när ska man börja med det? Vilket kosttillskott skulle du rekommendera? Hälsningar Elin 

:)

 

A / Hej Elin, vilka komplimanger du ger mig. tack så mycket!! 🙂

Va kul att du kommit igång med träningen. Jag rekommdenderar faktiskt inte kosttillskott direkt så om personen i fråga inte vet vad det är. Vet man inte vad det är så behöver man troligtvis inte det! Man får i sig det mesta via sin vanliga kost faktiskt. Men om du är sugen på att prova på något så rekommenderar jag att börja med protein pulver eftersom att det är ett standard tillskott inom träning. Då rekommenderar jag Protelux en liten burk till att börja med för att känna efter hur det känns. Vanilj päron är favorit smaken hos många. Du hittar den HÄR.  🙂

 

Q / Vilka kosttillskot rekommenderas för nybörjare? Vad är det för skillnad på alla dessa kosttillskott som ex vasslepulver, eggprotein, gainer osv.? Tack för er superbra blogg 

:)

 

A / Till en nybörjare skulle jag rekommendera vanligt proteinpulver och/eller amino syror. Skillnaden på vasslepulver och eggprotein är vart proteinet i fråga kommer ifrån. Vassleprotein är protein framtaget från mjölk och eggprotein är framtaget från just proteinet som finns i ägg. En gainer är ett pulver som är en blandning av mestadels kolhydrater, protein och lite fett. En gainer har högt kaloriinehåll, man använder dem om man inte får i sig tillräckligt med kalorier i sin dagliga kost för att gå upp i vikt. 🙂

 

Q / Jag vill ge proteinpulver till min pappa i julklapp. Han gymmar 5-6 ggr i veckan men tar inga tillskott alls. Tycker du han ska göra det? Han lyfter dessutom ganska tungt. Vad för proteinpulver tycker du jag ska köpa och är det ens nödvändigt?

 

Det var väl en jättefin present! Jag rekommenderar Protelux LÄNK. Smak vanilj päron är bäst om du frågar mig 🙂

 

protelux-bild-23

 

Q / Är det värt att köpa fettbränande tabletter? typ kosttillskott som förbränner? tror du att det funkar?  Bäst är du verkligen 

 

A / Det får man avgöra själv. Man ska inte tro att pillerna ska förbränna fettet åt dig utan det är ett tillskott som hjälper dig att boosta förbrännigen med några få procent, skillnaden den ger är minimal. Men som ex tartarus från BMR som innehåller mycket koffein så får man mer energi under sin diet vilket är ett väldig stort plus då man ofta blir lite trött och seg när man ligger på ett underskott.

Tack fina.

 

Q / Hey Ellen!

Vill bara säga att du är GRYM! Du är en sådan sjuk inspiration och jag tycker du är hur duktig som helst!

Nu till min fråga, jag tränar volleyboll två dagar i veckan och på gym 2-4 gånger i veckan och jag tänkte börja med proteinpulver men jag har ingen kunskap om något sånt, vad tycker du jag ska börja med? Har du några tips på vad man kan äta innan och efter träning?

Tack för att du inspirerar oss alla! Pusss!

 

A / Hejj, tack fina! Jag tycker att du ska testa på Protelux från BMR. Börja med den mindre burken och känn efter hur det känns innan du slår på stort! Innan träning bruka
r jag äta allt från en protelux shake, en frukt, riskakor, havreryngröt, en riktig måltid med kolhydrater och protein. Det beror helt på hur jag känner, jag brukar lyssna på kroppen vad den vill ha. Ofta laddar jag på med kolhydrater innan träningen och sen efter träningen äter jag en riktig måltid med både protein, kolhydrater och fett.

Kram

 

  1. Jossan skriver:

    Hej Ellen! Jag undrar om BMR Protelux innehåller laktos? 

  2. Katrine skriver:

    Hi EllenWhen you go to the gym, how long do you stay? I mean how much time do you spend on 1 workout session?

  3. Hej! Jag ska beställa liknande better bodies-tights som du har, jag undrar om de är stora eller små i storlekarna? Skulle vara jättesnällt om du kunde svara i en kommentar i detta inlägg kanske 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..