ANNONS

Upgraded recipe, best bread

/

P1130475
P1130478

Jag bakade bröd här om dagen, eller tidigare i veckan innan jag mådde så dåligt. Riktigt gott, grund receptet till detta har jag postat en gång förut men nu la jag till lite nötter för att lyxa. Testa detta, hur gott som helst och riktigt saftigt. 🙂
 
Ingredienser: 
2 dl havregryn
5dl dinkelmjöl,
1dl linfrön (jag tog hela)
1 dl sesamfrön
2tsk bikarbonat
Solrosfrön (mängd på känsla)
Valnötter (mängd på känsla)
en nypa salt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl yoghurt (jag tog naturell lätt yoghurt).
 
Utförande: 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60min. För mig räckte det med 45 minuter.
 
//I baked bread the other day, or earlier in the week before I felt so bad. Really good, the basic recipe for this I have posted once before but now I added a little nuts for a splurge. try this out, its great and really juicy. 🙂
 
Ingredients:
2 dl (70 g) rolled oats
5dl spelled flour,
1 dl flax seed (I took the whole flaxseeds)
1 dl sesame seeds
2 tsp bicarbonate
Sunflower seeds
Walnuts
a pinch of salt
3 tablespoons honey
1 grated apple
4 dl yogurt (I took plain yoghurt).
 
How to do:
Preheat the oven to 200°C degrees. Stir together all the dry ingredients. Grate the apple and add it to the dry ingredients together with honey and yogurt. Line a loaf pan with parchment paper and pour / smear the batter. If you want, you can have some pumpkin seeds on top. Pushed into the oven 45-60min. For me it took just about 45 minutes. //
4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00