Week challenge

 

P1220025

Jag tänker att vi kör en veckans utmaning den här veckan, som vi alltid gjorde förr! Anlednngen att jag tar upp det den här veckan igen är för att jag faktiskt själv behöver den här utmaningen och det blir mycket roligare om jag får med några av er på den också. Jag har på senaste slarvat med sömnen, big time. Vilket resulterat i att jag varit konstant trött, inte ens sovmorgon på helgen har hjälpt utan jag har varit riktigt trött ändå. Jag är en mästare på att planera in för mycket då jag har svårt att säga nej och då blir andra saker som exempelvis sömnen bort prioriterad för att jag ska hinna med allt. 

I helgen hade jag så mycket planerat att jag blev så stressad över min situation att det slutade med att jag bröst ihop i tårar när jag pratade med min mamma om det. Hon säger som vanligt att jag planerar för mycket, vilket hon har rätt i. Ska man hinna med 3 möten efter skolan plus gym så är det klart att man blir stressad. Så den här veckan är utmaningen att fokusera på att ”När du kan säga nej till andra utan att du måste förklara varför, har du på djupet lärt dig att säga ja till dig själv.” och att prioritera sömn. Sömnen är viktig när man tränar mycket, eller den är viktig oavsett men tränar man mycket och sätter kroppen under sådan påfrestning så behöver den det för att återhämta sig ordentligt vilket inte jag har gjort de senaste veckorna. 

Är ni med på utmaningen? Prioritera sömn framför annat. Jag kommer att satsa på att lägga mig kl 22 varje kväll. Det är en riktig utmaning för mig. Men jag är redo, jag kommer troligtvis må så mcyket bättre både mentalt och fysiskt!

// I think we run a week’s challenge this week, as we always did before! The reason that I take it up this week again is because I myself actually need this challenge and it will be much more fun if I get some of you with me on this. Recently, I botched the sleep, big time. Which resulted in that I have been constantly tired, not even sleep in on the weekend have helped, but I’ve been really tired anyway. I am a master on plan too much because I find it hard to say no and then the other stuff such as sleep goes away ad priority for me to keep up with everything.

This weekend I had so much planned that I was so stressed about my situation that I ended up in tears when I talked to my mom about it. She says, as usual, I plan too much, which she is right. Its hard to cope with about 2-3 meatings after school plus the gym so its not weird that I get stressed about it. So this week the challenge is to focus on ”When you can say no to others without having to explain yourself, its when you have taught yourself to say yes to yourself.” and to prioritize sleep. Sleep is important when training a lot, or it is an important no matter but when train you put your body in a situation when it needs the sleep to recover properly, which I have not done in recent weeks.
 
Are you with me on this challenge? Prioritize sleep in front of the other stuff. I will strive to go to bed 10pm every night. It’s a real challenge for me. But I’m ready, I will probably feel a lot better both mentally and physically! //
 1. Tara skriver:

  ja, så lägligt! Har slarvat otrligt med sömnen ända sedan jag började sklan igen efter julen :/ Märks verklgen av, så fort jag kommer hem vill jag bara dö i soffan…
  börjar idag :$ 

 2. Jag är med! 
  Har också slarvat med sömnen och är trött hela tiden så nu kör vi!

 3. Matilda skriver:

  Jag är absolut med! Det här är en utmaning jag verkligen behöver. Satsar på att vara i säng senast kl 23! 😀 Bra utmaning!! 

 4. maria skriver:

  är lätt med! har inte sovit ordentlig sen i november med extremt sena nätter varje dag, vilket bara gör själva vardagen tusen gånger jobbigare än vad det kunde varit… det blir en tuff utmaning! 

 5. Jag är såå med dig på denna utmaningen!!
  Känner verkligen igen mig i det du säger. Jag tackar ja till alldeles för mycket och det tar verkligen emot att säga nej när någon frågar om jag kan hjälpa till, jobba eller göra något.
  Dags att ta tag i detta!!
  Man kan inte hjälpa andra på något sätt om man inte själv mår bra först!

  Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..