ANNONS

Supplements I use every morning

/

IMG_1353_2
IMG_1350
IMG_1348
IMG_1351_2

Här är de vitamin och mineraltillskott som jag brukar ta varje morgon vid frukost. Nu på sommaren så kör jag faktiskt på vätskeersättning varje dag, ordinerat av min coach som gör detsamma. Utöver det så försöker jag dricka minst 2,5 liter rent vatten också, man mår så mycket bättre om man fyller på ordentligt med vätska! Vätskeersättning kan man få tag på både på ica, apotek och på statoil såg jag det senast igår med. 

Jag tar också ett par droppar jod. Dessa fick jag av en alternativläkare. Jag har som ni säkert inte missat en underfunktion på min sköldkörtel, funktionen av den styrs mycket av jod. Skäldkörteln producerar som jag skrev i ett tidigare inlägg hormoner som tar hand om flera funktioner i kroppen och bland annat ämnesomsättningen. Den producerar två hormoner som en kallas tyroxin (T4) och en annan trijodtyronin (T3) vilka innehåller fyra respektive tre jodatomer. Har man jodbrist så kan det yttra sig på ungefär samma vis som hypotyreos och jag vet att jag har tendens till lite jodbrist så jag tar tillskott för det för att hjälpa min sköldkörtel lite på traven. Så för er som har lågämnesomsättning men inte kanske har hypotyreos så kanske ni ska kolla upp om ni får i er tillräckligt med jod! Bordsalt i sverige är ju ofta berikade med jod också just för att det är viktigt att få i sig. Jag vet inte riktigt vart man får tag på de dropparna jag har just för att jag fick dem av en alternativ läkare men jag skulle gissa att de finns i hälsokosten. Annars är så finns det en del livsmedel som innehåller jod, bland annat: torsk, joderat salt, äggula, hummer, makrill, sill etc. Mycket fisk och skaldjur! 

Omega-3 tar jag också, jag brukar beställa hem från Gymgrossisten (HÄR). Gymgrossisten beskriver den som följande; Star Nutritions Omega-3 70% utvinns ur fet fisk som levt i kallt och rent vatten. De fleromättade fettsyrorna som finns i fisk måste intas via kosten då de inte kan bildas i kroppen. Fiskolja är naturligt rik på de nyttiga fleromättade omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Dessa fettsyror har stor betydelse för bevarande av normal hjärtfunktion. DHA är även viktigt för bevarande av normal funktion i hjärnan och för bevarande av normal synförmåga

Och sist så kör jag på ett piller vitamin och mineral tillskott också från Star Nutrition. Finns HÄRStar Nutritions Only One Regular innehåller 25-100% av rekommenderad daglig dos (RDI) av essentiella vitaminer och de viktigaste mineralämnena. Så jag kör på ett sånt piller så har jag fått i mig det jag behöver för dagen. 🙂 

// Here are the vitamin and mineral supplements as I usually take every morning at breakfast. Now in the summer I  actually use rehydration pill every day, prescribed by my coach who does the same. Besides that, I try to drink at least 2.5 liters of clean water too, you feel so much better if you thyderate properly with liquid! 

I also take a few drops of iodine. I got these drops from a alternative doctor. I have as you probably know by now, a underfunction of my thyroid, the function of the thyroid is much controlled of iodine. As I wrote in a previous post the thyroid produce hormones that takes care of several functions in the body, including the metabolism. It produces two hormones known as thyroxine (T4) and another triiodothyronine (T3) which contain four and three iodine atoms. If you have iodine deficiency, it can be heard in much the same way as hypothyroidism and I know I have a tendency to low iodine deficiency so I take supplements to it to help my thyroid a bit. So for those of you who have a low metabolism but not might have hypothyroidism perhaps you should check if you get enough iodine! Table salt in Sweden is often fortified with iodine. I do not really know where to get the drops I have just because I got them from an alternative doctor, but I would guess that they are able to found in a helth / supplement store. Otherwise, there are some foods that contain iodine, including: cod, iodised salt, egg yolk, lobster, mackerel, herring, etc. Lots of fish and seafood!
 
Also I take Omega-3. I usually order home from Gymgrossisten (HERE). Gymgrossisten describes it as follows; Star Nutrition’s Omega-3 70% extracted from oily fish that lived in the cold and clean water. The polyunsaturated fatty acids found in fish must be ingested through the diet because they can not be formed in the body. Fish oil is naturally high in the beneficial omega-3 polyunsaturated fatty acids EPA and DHA. These fatty acids are important for the preservation of normal heart function. DHA is also important for the preservation of normal function of the brain and the preservation of normal vision.
 
And last,I go for a pill of vitamin and mineral supplements also from Star Nutrition. Available HERE. Star Nutrition’s Only One Regular containing 25-100% of the recommended daily allowance (RDA) of essential vitamins and key minerals. So I take in such a pill so I get the vitamins I need for the day. 🙂 //
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00