Chocolate mousse

DSC_0160
DSC_0167
DSC_0165

Igår på Tildes födelsedag så gjorde vi chokladmousse. Jag tänkte dela receptet med er 😀 Det var min mamma som gjorde dem och hon gjorde en sats och delade det på 4 personer, men jag skulle själv säga att en sats är närmre 6-8 portioner för jag orkade inte ens äta halva min. Riktigt mäktig men riktigt god också, testa! 

Ingredienser:
125 g mörkblockchoklad 55%
2 äggulor 
3 msk florsocker
Rivet skal från en halv apelsin 
4 msk starkt bryggt kaffe 
3 dl vispgrädde 
Crunchy chokladströssel till topping

Hur gör man
Hacka chokladen i små bitar och smält den i kastrull, är du satsig så kör du i vattenbad (vilket inte vi gjorde). När chokladen är smält låter du den svalna av lite! Rör ner äggulan i chokladen och rör om hela tiden. För sedan ned apelsinskal, kaffe och florsocker. Vispa grädden, inte alltför hårt, och vänd sendan ned den i chokladsmeten. Häll upp i små skålar eller glas och låt så i kylen en timme, ENJOY

// Yesterday at Tilde’s birthday we made chocolate mousse. I thought to share the recipe with you 😀 It was my mom who made them and she made a statement and shared it on 4 people, but I myself would say that this recipe is closer to 6-8 servings because I could not even eat half of mine. It made you feel reeeeeeally full but it was really tasty also, try it!

Ingredients:
125 g dark chocolate 55%
2 egg yolks
3 tbsp icing sug
Grated rind of half an orange
4 tablespoons strong brewed coffee
3 dl whipping cream
Crunchy chocolate sprinkles for toppings
 
How to do
Chop the chocolate into small pieces and melt it in a pot or twater bath. When the chocolate is melted, let it cool down a bit! Stir in the egg yolks a  into the chocolate and stir constantly. Then add the sugar, coffee and the orange rind. Vip the cream, not to hard, and turn it gently into the chocolate creme. Pour into small bowls or glasses and let set in the fridge for one hour, ENJOY //
 1. Sofie skriver:

  Låter GUDOMLIGT gott, måste prova detta !! 🙂

 2. Frida skriver:

  Den perfekta efterrätten!

 3. Mums! Brukar också göra chokladmousse ibland men har aldrig testat med apelsinskal vilket lät väldigt gott 🙂

 4. Amanda skriver:

  Hej fina du!
  Ser supergott ut, måste testa! Kanske fungerar med chokladprotein och istället för blockchoklad? 😉
  Jag har en fråga till dig. Jag styrketränar 6 dagar i veckan och tränar kondition ungefär 4-5 gånger. Då springer jag på löpbandet eller går på crosstrainern, inte mer än 25 minuter. Mitt mål med träningen är att bli större och bygga muskler. Tränar jag för mycket kondition? Vill bygga upp min kondition och förlora en del fett, men vill samtidigt inte förlora mina muskler. Hur gör du? Förstår att det fungerar olika för alla, tycker bara det känns lite som antingen eller. Antingen muskler eller bra kondition.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..