En somrig midsommar drink – Recept

P6220108_Fotor
P6220099_Fotor
P6220090_Fotor
P6220096_Fotor
P6220107_Fotor

Titta vilket fint bud som jag fick hem, en SodaStream Åh, detta är perfekt. Jag vill ju flytta hemifrån (helst igår) och har samlat på mig en hel del grejer till mitt framtida hem så denna blir perfekt i min lilla samling som jag har i min garderob för tillfället.

Eftersom att det är midsommarafton imorgon tänker jag slå ett slag för alkoholfria drinkar. Egentligen mest för att jag vet att det ofta blir lite för mycket alkohol för många vid tillfällen som dessa och också för att alkoholfria drinkar kan vara ett bra alternativ om man vill dricka en drink men kanske inte inta alkohol! Jag hade inga ingredienser hemma nu till att göra en fin drink egentligen, men jag ville så gärna testa min nya soda stream så jag tog det som fanns hemma helt enkelt. Det är bara sodastream vatten med ”sprite” smak (läsken ni vet) som jag hällde i vattnet efter att jag hade ”bubblat” det. Det är jordgubbssaft, krossad is, färsk mynta och färska jordgubbar. MUMS!

Jag hade egentligen velat göra en ”riktig” drink och inte bara sådär slänga ihop något utan att tänka som den på bilderna. En som jag kan tipsa om som är supergod är denna nedan…

Ingredienser
1 citron
2 cm färsk ingefära
1-5 msk socker (efter smak)
Mynta
Sodastream Free Pink lemonade

Utförande
Pressa saften från en citron i en skål och tillsätt finriven ingefära. pressa ut saften från den rivna ingefäran och separera sedan saften från den rivna ingefäran med hjälp av en sil. Häll citron och ingefärssaften i en karaff. Tillsätt sockret och rör till det löses upp. Streama en flaska vatten och tillsätt därefter Pink Lemonade enligt markering i korken. Tillsätt sedan is och myntablad.

// Look what a pretty package that I got home, a SodaStream Oh, this is perfect. I want to leave home (preferably yesterday) and have collected a lot of stuff for my future home so this will be perfect in my collection that I have in my wardrobe for the occasion.

Since it is Midsummer’s Eve tomorrow, I intend to strike a blow for non- alcoholic drinks. Actually mostly because I know that it often becomes a bit too much alcohol for too many people at times like these and also to non-alcoholic drinks can be a good option if you want to have a drink but may not want to consume any alcohol! I had no ingredients at home now to make a fine drink really, but I really wanted to try my new SodaStream so I took what was at home quite easily. It’s just soda stream water with ”sprite” flavor (the soft drink you know) that I poured into the water after I had ”bubbled” it. It’s strawberry juice, crushed ice, fresh mint and fresh strawberries. YUM!

I really  wanted to do a ”real” drink and not just throw together something like that without thinking like I did with the drink in the pictures. One that I can recommend that is awesome is this one below… 

Ingredients
1 lemon
2 cm fresh ginger
1-5 tablespoons sugar (to taste)
Mint
SodaStream Free Pink Lemonade

How to do
Squeeze the juice of one lemon in a bowl and add the finely grated ginger. squeeze the juice from the grated ginger and then separate the juice from the grated ginger using a sieve. Pour the lemon and ginger juice in a jug. Add the sugar and stir to dissolve. Stream a bottle of water, then add Pink Lemonade. Then add ice and mint leaves. //

LOADING..