Chokladtryffeltårta – RAW & VEGAN

P9110012
P9110005
P9110013
P9110010

När jag fyllde år i förra veckan så bakade Eva (Min pojkväns pappas sambo) en supergod chokladtryffeltårta som vi åt till etterätt. Denna tårtan var verkligen god, sådär krämig så att den smälte i munnen! Och det var helt omöjligt att gissa ingredienserna, jag är fortfarande helt amazed över hur ingredienserna i denna kunde smaka så som de gjorde och att den är helt fri från grädde och riktig choklad.

Ska jag säga något ännu bättre? Den är inte onyttig som andra chokladtårtor. Den är faktiskt sprängfylld med massa nyttiga vitmanier och mineraler samt hälsosamma fetter. HUR BRA? Receptet som vi använt hittade vi HÄR.

Du behöver (För 12 portioner)
180 g nötter (vi använde hasselnötter)
120 g dadlar
1/2 tsk salt

500 g (ca 6 st) helt mogna avocado eller fryst och tinad
120 g kokosolja
1 dl agavesirap
2,25 dl Carobpulver eller kakao (OBS! om du använder kakao kan det behövas mer sötning)
1/2-1 tsk vaniljpulver
1 krm havssalt

Gör såhär

Förbered en form: använd en vanlig, mindre springform eller ugnsform.

Täck insidan av formen med plastfolie och klipp remsor av bakplåtspapper till insidan av kanterna

Mixa nötterna i en matberedare tills de har hackats grovt. Tillsätt dadlarna och en nypa salt och kör matberedaren tills att blandningen klumpar ihop sig lite.

Häll ut nötblandningen över botten på formen och tryck ut den jämnt. Använda den klibbiga bottendegen till att trycka till bakplåtspappret något längs insidan av kanterna på formen så att det ligger fast.

Kör avokado, kokosolja, carobpulver (eller kakao), vaniljpulver, agavesirap och ev. lite salt i en matberedare tills att det blir en jämn smet.

Klicka i chokladsmeten i formen över nöt-bottnen och jämna till ytan.

Ställ formen i frysen om du vill att den ska stelna snabbt. Det tar ca 1-1,5 timme i frysen. Ställ den annars i kylen om den ska serveras senare.

Servera med bär. Vi gjorde en sås av varma hallon

Du kanske också vill läsa
Recept på Raw chokladbollar med ingefära
 Recept Vegan Chocolate chip cookies 


When I had my birthday last week, Eva (My boyfriend’s father’s partner) baked a supergod chocolate truffle cake that we ate for dessert. This cake was really good, so-so creamy that it melted in our mouths! And it was impossible to guess the ingredients, I’m still quite amazed by how the ingredients of this could taste as they did and that it is completely free from cream and real chocolate.

Should I say something even better? It is not unhealthy like most other chocolate cakes. It is actually bursting with a lot of healthy vitamins and minerals and healthy fats. HOW GREAT IS THAT? 

You will need (for 12 slices)
180 g of nuts (we used hazelnuts)
120 g of dates
1/2 tsp salt

500 g (about 6 pieces) fully ripe avocados
120 g coconut oil
1 dl agave syrup
2.25 dl Carobpulver or cocoa (Note: if you use cocoa you may need more sweetening)
1 / 2-1 teaspoon vanilla powder
1 pinch sea salt

Do like this

Prepare a form: use a regular, smaller springform or baking dish.

Cover the inside of the form with plastic wrap, and cut strips of baking paper to the inside of the edges

Mix the nuts in a food processor until they are chopped coarsely. Add the dates and a pinch of salt and run the food processor until the mixture clumps together a little bit.

Pour the nut mixture over the bottom of the form and press it evenly. Using the sticky bottom dough to push the baking paper slightly along the inside of the edges of the pan so that it remains firm.

Run avocado, coconut, carobpulver (or cocoa), vanilla powder, agave syrup and possible. a little salt in a food processor until it becomes smooth.

Click the chocolate mixture on to the bottom and smooth the surface.

Place the dish in the freezer if you want it to solidify quickly. It takes about 1-1.5 hours in the freezer. Otherwise set it in the fridge for it to be served later.

Serve with berries. We made a sauce of hot raspberries

You may also want to read
Recipe for Raw Chocolate balls with ginger

  1. Hej grymma tjejen!! Jag måste bara slänga in en kommentar i hopp om snabb respons och svar! 🙂
    Vet att du säkert har svarat på de tusen gånger förut men skulle verkligen bara vilja ha det på papper här igen:)
    Vad använder du dig av för kamera och vad tycker du, skulle du rekommendera den? Är det samma du använder till att fota precis allt i din vardag? Mat? Träning, gymmet? Samt filmar du med den och använder den till dina youtube videos?
    Vet att det är någon form av olympus, inte sant? Men undrar som sagt om du använder samma till både blogg och youtube samt om du rekommenderar den så klart? 🙂

  2. Lovisa skriver:

    Hej Ellen!
    Jag har följt dig på dina sociala medier under en längre tid och tycker du verkar vara en riktigt bra människa som inspirerar många människor. Det är så att jag skulle vilja ha lite råd/hjälp angående kost. Jag är en otrolig godisråtta, varje helg äter jag väldigt väldigt mycket sötsaker och varje gång tänker jag att jag aldrig mer ska äta sånt men sen kommer fredag och jag gör om samma sak igen… Jag tänkte fråga dig om du har haft liknande problem samt vad jag kan göra för att stå emot sötsaker/minska på det.
    Tacksam för svar, mvh en godisråtta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..