ANNONS

Falafelbaren

/

P3220745
IMG_1085
Jag var lika trött i verkligheten som jag ser ut på bilden tyvärr.. haha! Jag somnade när jag kom hem igen efter detta. 

P3220746
P3220740

Igår blev jag ”tvingad” att prova ett nytt lunchställe. Jag går alltid till hälsocafét vanligtvis som ni vet. Dels för att det är sjukt gott och hela menyn är vegansk så man kan välja vad man vill och också för att jag vet att jag får god och bra mat där. De flesta restauranger har typ oftast bara 1 veganskt alternativ så det finns liksom inga valmöjligheter vad man vill äta utan det är ”antingen får du äta detta eller inget”. haha, förstår ni hur jag menar? 

Men igår var det stängt så vi promenerade runt lite på Södermalm utan att veta vart vi skulle äta och hamnade tillslut på Falafelbaren. Det var verkligen ett bra ställe så jag kommer garanterat att gå dit fler gånger. Falafelbaren är dock inte en 100% vegansk resturang men de har veganska alternativ. Det var lite av ett snabbmatsställe med en ganska stökig atmosfär. Så det är inte ett ställe som jag kanske går till för att ha det ”mysigt”, men om man vill ha en bra lunch lite snabbt mellan möten eller på rasten så var detta perfekt!

Maten var fantastiskt god faktiskt, och den såg fin ut med som ni ser! Jag älskar mat med massa färger, man äter ju trots allt med ögonen också… Jag åt i vilket fall falafel och något som hette ”börke” tror jag om jag inte minns fel. Börke var typ potatis i smördeg eller något sådant, gott var det i alla fall! Till det fick man massa grönsaker, tahini och hummus. Sedan beställde vi blomkål vid sidan av som vi delade på, denna var supergod! Jag skulle kunna tänka mig att gå dit enbart för blomkålen typ… haha!


Yesterday I was ”forced” to try a new lunch spot. I always go to the health café  as you know. Partly because it is so tasty and the whole menu is vegan so you can choose what you like and also because I know that I get good food there. Most restaurants usually only have one vegan option on their menu so there is no choice as to what you want to eat, but it is ”either you eat this or nothing.” haha, you know what I mean?

But yesterday it was closed so we walked around a bit on Södermalm, not knowing where we would eat and ended up at the falafel bar. It was really a good place, so I will surely go there more times. The Falafel bar is not a 100% vegan resturant but they have vegan alternatives. It was was a bit of a fast food place with a rather messy atmosphere. So it’s not a place I might go to for having a ”cozy” lunch, but if you want a good lunch, a quick bit between meetings or on the break so this was perfect!

The food was good indeed, and it looked nice too as you see! I love food with a lot of colors, we are after all eating with our eyes too… I ate falafel and something called ”Borke” I think if I remember it correctly. Borke was potatoes in puff pastry or something like that, it was good anyway! To that I had loads of vegetables, tahini and hummus. Then we ordered the cauliflower alongside which we shared, that was tasty! I would actually consider going to the falafel bar just for the cauliflower… haha!

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00