I gårdagens vlogg så bakade jag och Jesper chokladkakor av ett recept som vi fått av hans mamma. Supergoda och sådär sega när man bryter dem, inte några torra kakor som smular i munnen här inte! 

Jag har fått flera meddelanden på instagram direct idag men bilder på att flera av er testade att baka dem hemma själva efter att ni sett videon och det var så kul att se! Jag tänkte att jag skulle dela receptet här nu också. 🙂 Receptet har vi fått från Jespers mamma och jag vet helt ärligtinte vart hon har hittat det. Men om det är någon som vet så kan ni gärna lämna en kommentar så att jag kan hänvisa till den geniala personen som har skapat detta underbara recept!


In yesterday’s vlog, I and Jesper baked chocolate cookies. They turned out totally perfect, Super good a and ”though” when you break them, not some dry cakes that smash in your mouth here!

I have received several messages on Instagram today with pictures that many of you tried to bake them at home after watching the video and it was so fun to see! I thought I would share the recipe here now too. 🙂 

Seeeeeeg 

Sega chokladkakor – Vegan

Ingredienser
2 dl mjöl
1 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl sirap
75 gram smält veganskt smör/margarin (här är en lista med olika veganska margarin LÄNK)

Ingredients
2 dl flour
1 dl sugar
4 tablespoons of cocoa
2 tsp vanilla sugar
2 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
1 dl syrup
75 grams of melted vegan butter / margarine 

Gör såhär
Ställ ugnen på 175°C.

Blanda alla de torra ingredienserna.


Do this
Set the oven to 175 ° C.

Mix all the dry ingredients.

Ha i smöret och sirapen och rör om tills det blir en jämn smet.


Stir in the butter and syrup and stir until smooth.

Rulla till små bollar och placera på en bakplåt med bakplåtspapper.


Roll to small balls and place on a baking sheet with baking paper.

Skjuts in i ugnen i 12 minuter på 175°C. När du tar ut dem så kommer dem att kännas för lösa men de stelnar efter en stund. Så ta ut dem direkt på 12 minuter om du inte vill att de ska bli stenhårda sen!


Slide into the oven for 12 minutes at 175 ° C. When you remove them, they will feel loose, but they will solidify after a while. Then take them straight out after 12 minutes if you do not want them to be hard.

ENJOY!
  1. Lova skriver:

    Hej tack för dom bästa tipsen. Skulle ha väntat lite

  2. Om man inte e vegan kan man ha vanligt margarin då

  3. Hej.
    Jag undrar om man ska smälta smöret eller om det ska vara rumstempererat.

    1. Ines skriver:

      Hittade detta recept spontant när jag googlade. Testar nämligen att göra dessa nu då det såg så gott ut. Smälte smöret och jag vet inte om det är pga det men jag kan inte rulla bollar för det blev för kladdigt så ställde in skålen i kylen. Ska testa strax igen, men skulle föreslå att göra med rumstemp. smör. 🙂

  4. Judith skriver:

    Hej,
    I det svenska receptet anger du 2 tsk bakpulver men i det engelska 2 tsk bikarbonat. Vilket stämmer? Tack

      1. skriver:

        Tack. Gjorde en sats på bakpulver med de kakorna blev degiga medan den satsen jag gjorde på bikarbonat blev segare…ska prova igen 😀

  5. LAVIN skriver:

    Det här var ju riktigt länge sen du la upp detta men för några veckor sedan hittade jag receptet, och testade det.. DET VAR SÅ SJUUUKT GOTT!! Och nu gör jag de för andra gången och de är i ugnen.. oj 12 minuter har gått måste bara ta ut de, kommer strax…. Så! Nu väntar jag på att de ska svalna sedan ska jag vänta på mina föräldrar som kommer hem kl halv 8 nu på kvällen och sedan kolla på talang och mumsa i oss kakorna, tack för receptet, sjukt gott!! ❤️❤️

Lämna ett svar till fitspooration Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..