ANNONS

Att äta veganskt i Sthlm

/

Detta är en repost från ett inlägg som jag skrivit tidigare i år. Men frågan om jag kan skriva ett inlägg som detta kommer upp titt som tätt, senast igår faktiskt! Så här kommer mina favoritrestauranger i Stockholm en gång till. 🙂

P5083106-2

FRÅGA: Hej Ellen!! Vilka restauranger/fik i sthlm osv är måste att besöka som vegan? Uppskattar svar supermycket 🙂 Kram, ÄLSKAR din yt!

SVAR: Hej fina du! Jag har flera favoriter som jag brukar gå till, det finns massa mer stolen som är trevliga att gå till men dem som jag kommer att nämna nedan är MINA favoritställen! 😀

P9110005

Mitt favorit ställe att äta på är Thai Korat i Sickla Köpkvarter. Det är en thai resturang, den är inte vegansk men den har flera vegetariska och veganska alternativ. Anledningen att detta är mitt absoluta favoritställe är för att thai mat är min favorit mat! På denna resturangen är min favorit rätt ”Wokade grönsaker med sötsur sås”, Denna är DRÖM god!

P5083103
P5083138
P6201409_Fotor

Ett annat ställe som jag tycker väldigt mycket om är Hermans som ligger på Fjällgatan 23B. Dem har en vegansk buffé där man betalar 125kr för att äta om jag inte minns helt fel och då får man äta precis hur mycket man vill! Det är verkligen så så så gott och det är en jättefin utsikt över Stockholm som ni ser på bilden ovan! Hermans skriver detta på sin hemsida 

P1070213
P1070223
IMG_1056

På Hälso Cafét serverar dem både varm och kall mat, bakverk, färska juicer, smoothies ev. ALLT är veganskt och mycket är även glutenfritt! Detta är mitt favorit ställe just nu, förra veckan var jag där 2 gånger… haha! Min favorit är deras Pitaya Bowl med toppings, dels för att den är SJUKT god men också så är den så himla fin, hihi. På den sista bilden ser ni deras hamburgertallrik med sötpotatis pommes, dessa är nog dem godaste sötpotatis pommesen som jag vet! TRY IT!! Hälso Cafét ligger på Hornsgatan 61.

PB010006
PB010011

Icha Icha ligger i Mood gallerian och dem serverar både veganskt och icke vegansk mat. Dem har ett bra koncept enligt mig där du får välja mellan ett x antal kolhydratskällor, ett x antal protein källor och sedan ett x antal såser, så du får bestämma själv hur din tallrik ska se ut. Alla alternativ har utskrivet hur många kalorier dem innehåller så ifall du räknar kalorier och måste vara strikt med din kost så är detta ett toppen ställe eftersom att du enkelt kan ha koll på exakt hur många kalorier du får i dig! På bilden äter jag tempeh och lins bollar med ris och grönsaker. Hur många kalorier det är vet jag inte för jag räknar inte, haha! 🙂

IMG_1816_2

Reload superfood ligger på Sveavägen 78 och dem serveras allt från ”gör själv sallad”, hälsosamma och nyttiga bakverk, smoothies, juice, frukost, acai bowls, chia puddingar, bars osv osv. Här finns det något för alla skulle jag säga! SÅ SÅ SÅ gott och bra!

P82400551
P82400691
P82400571

Ett ställe som har fattat vegan grejen är O’Learys tro det eller ej! Jag vet inte hur många vegan rätter dem har på sin meny men jag tror att det är 3 eller 5 stycken. Vilket enligt mig är SUPER!!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00