Foam roller – 7 trigger punkter

Jag köpte min foam roller för 3 år sedan om jag inte minns fel och jag har använt den en hel del hemma men även använt den som finns på gymmet efter mina styrkepass. En foam roller är en rulle som du rullar över musklerna för att ge dig själv en muskelmassage för att stretcha muskler och senor för att lösa upp muskelspänningar och ärrvävnader i muskulaturen. Att använda en foam roller hjälper musklerna att återhämta sig helt enkelt! Enligt mig så borde alla massera musklerna ibland oavsett om man tränar eller inte. Vill du inte köpa en egen foam roller så finns det att låna på de flesta gym. Vill du köpa en egen klicka HÄR.

Här i det här inlägget tänkte jag dela de enligt mig, viktigaste trigger punkterna du kan göra på en foamroller. Ganska basic!


I bought my foam roller 3 years ago if I’m not wrong and I have used it a lot at home but also used it in the gym after my lifting sessions. A foam roller is a roll as you roll over the muscles to give yourself a muscle massage to stretch muscles and tendons to dissolve muscle tension and scar tissue in the muscles. Using a foam roller helps the muscles to recover simply! In my opinion, everyone should massage the muscles sometimes, whether or not they are exercising. If you do not want to buy your own foam roller, you can borrow at most gyms.

Ländryggen


Lower back

Bröstrygg / Nacke


Upper back 

Baksidalår


Hamstrings

Framsidalår


Quads

Utsida lår


Outer tighs

Vader


Calves

Rumpa


Glutes

Brukar ni använda foam rollers? I så fall vart brukar ni använda den och hur ofta kör ni? 😀 För er som inte har provat det förut men kommer att göra det nu så vill jag ge ett litet tips. Första gången ni gör det så kommer ni troligtvis reagera på att det gör ont. Första gången jag gjorde det så mådde jag jättedåligt, fick blåmärken, huvudvärk och kände mig lätt illamående. Anledningen att jag fick huvudvärk och mådde lite illa var troligtvis för att jag hade mycket slaggprodukter som släppte ur musklerna vilket egentligen bara var ett klart tecken på att jag behövde det! Nu mår jag bara bra av det och trots att det gör ont så känner jag hur musklerna slappnar av när man är klar vilket är jätteskönt!!


Do you use foam rollers? If so, where do you usually use it and how often do you? 😀 For those who have not tried it before but will do it now, I would like to give you a little tip. The first time you do, you will probably react because it hurts. The first time I did, I felt terrified, bruised, headache and feeling nausea. The reason I got a headache and felt a bit bad was probably because I had a lot of slag products that did let go of the muscles, which was just a clear sign of my need! Now I’m just feeling well and even though it hurts, I feel how the muscles relax when Im done, which is really nice!!

 1. Lisa skriver:

  Hej!
  Jag arbetar som sjukgymnast och tycker det är spännande med olika träningsredskap och tycker att det är roligt med såna här inspirationsinlägg som du gör 🙂 jag tycker dock det är viktigt att inte påstå saker som faktiskt inte finns något vetenskapligt underlag till. Jag har läst flera studier om foam rollers och det finns ingen bevisad effekt på varken muskler, bindväv eller senor. Inte heller att muskeln återhämtar sig bättre med hjälp av den. Den enda effekt man hittat är egentligen att man kan höja sin smärttröskel. Tycker att det kan vara bra att tänka på när man skriver mycket om träning. Läs gärna den här artikeln för mer om foam rollers. http://tyngre.se/artiklar/foam-rolling-och-smaerta/

  Kram!

 2. Tack för påminnelsen! Borde ligga på den där tortyrleksaken varje dag men glömmer oftast, hehe!

 3. Jessica skriver:

  Jag använder foam roller en gång i veckan på min vilodag, då kör jag igen alla muskler man kan komma åt med dem. Rekommenderar att köra på en sida av rumpan i taget för att verkligen träffa triggerpunkterna 🙂

 4. Hej Ellen! Vill börja med att säga att jag tycker du är grym!
  Jag ser att du använt din foam roller i 3 år, vill du kanske testa en ny med en marmor design som jag och min sambo har skapat? Kramar från Nathalie
  http://www.northchitects.com

 5. Emma skriver:

  Jag använder foam rollers dagen innan ett benpass samt efter uppvärmning inför ett benpass tillsammans. Det känns också som foam roller lindrar träningsvärk.

  Tack för en bra blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..