3 varianter av utfall för roligare rumpträning

När jag ska träna rumpa så är den första övningen som jag tänker på utfall. Utfall i alla dess former! Jag skulle aldrig träna ett pass med fokus på rumpan och inte inkludera en eller flera variationer av utfall och eftersom att jag vet att flera av er vill bygga rumpa så ska jag dela 3 olika varianter av utfall för att bygga muskler i stjärten. 🙂


When I’m going to work my booty, the first exercise I’m thinking about is lunges. Lunges in all its forms! I would never train a session focusing on the butt and not including one or more variations of lunges and since I know that many of you want to build a butt, I will share 3 different variants of lunges to build muscle in the booty. 🙂

Först ut har vi det vanliga utfallssteget. Det kan utföras på stället att du pulsar upp och ner eller att du tar ett steg i taget med eller utan vikter. Gör du detta hemma och inte har tillgång till vikter men ändå vill göra det tyngre så kan du göra fina egna vikter genom att fylla petflaskor med sand eller liknande och ha i händerna. 🙂 Utför du övningen på gymmet fungerar det att ha en skivstång på axlarna eller att ha kettlebells / hantlar i händerna eller kanske en viktplatta mot bröstet.


First out, we have the usual lunge step. It can be performed at the place to pulsate up or down or take one step at a time with or without weights. Do you do this at home and do not have access to weights but still want to make it heavier  you can make your own weight by filling pet bottles with sand or the like and hold your hands. 🙂 Performing the exercise at the gym, it works to have a barbell on the shoulders or to have kettlebells / dumbbells in the hands or perhaps a weight plate against the chest. 

Bulgariska utfall. Detta är min favorit och jag har nästan alltid med den här varianten i mina rumpass! Det är fortfarande ett utfall men skillnaden är att du har ditt bakre ben upphöjt. Detta blir tyngre än ett vanligt utfall och ju längre fram du har ditt främre ben desto tyngre blir det!


Bulgarian split-squat. This is my favorite and I almost always have this variant in my booty sessions! There is still a lunge but the difference is that you have your back leg higher. This gets heavier than a normal lunge and the farther you have your front leg, the heavier it will be!

Jumping lunges. Denna har ni sett flera gånger i mina pulshöjande pass! Hoppa ner i ett uttfallssteg tills du nästan snuddar marken, vänd på en gång och hoppa upp och växla ben i luften.


Jumping lunges. This have you seen several times in my cardio sessions! Jump down to a lunge until you almost touch the ground, turn once and jump up and change your legs in the air.

 1. Kul med detta! Mer!!
  Men en fråga, vilket ben är det som ska användas? Bakre eller främre?
  Är syftet att gå ner med bakre benet nästan ner till golvet och sedan upp eller är det totalt onödigt?

  1. Vad kul att du gillar den här typen av inlägg! 🙂

   I ett utfall är det ditt främre ben som ska jobba. Böj ditt främre ben tills dess att det är i 90° vinkel. I ett traditionellt utfall bör ditt knä på bakrebenet NÄSTAN nudda marken när ditt främre än i 90°. Här vänder du nu, pressa upp kroppen med hjälp av ditt främre ben. 🙂

 2. Din instagram, youtube och blogg är verkligen amazing. Du verkar verkligen vara en sån fin person, älskar dina recept och att följa din mysiga vardag. Ville bara dela det, Taaack✨

 3. LInnea skriver:

  Det känns som du äter så himla hälsosamt och med det menar jag balanserat utan förbud eller strikta regler. Det verkar inte heller som du äter så mkt godis/socker (som jag hehe). Har du tips kring hur man får lite mer balans och en lite mer hälsosam relation till socker/tips för att hålla sig till det en gång i veckan?

 4. ellinor skriver:

  Så kul att du börjat inkludera träning i dina inlägg efter det inlägg du skrev om att du vill ha en nisch i bloggen, heja dig! 😀

 5. Ellen skriver:

  Det känns som att du verkligen uppgraderat din blogg på sistone. Lagt ner mer tid på det liksom. Roligt!!

  1. Blir verkligen så glad när jag läser din kommentar! Jag har senaste 2 veckorna lagt ner lite extra energi på den och är glad att det märks! Mycket av att jag har lagt mer energi på att uopdatera oftare och med fina bilder är för att ni har varit bra på att kommentera. När jag får fin respons och ni lämnar avtryck med era fina kommentarer så blir jag mer motiverad till det hela. Så STORT tack finaste du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..