Rygg med extra fokus på lats

Godmorgon!

Nu var det ett par dagar sedan som jag delade ett träningspass med er så jag tycker att idag är det dags igen. Här nedan kommer ni att få ta del av gårdagens ryggpass som jag körde. Det kändes riktigt bra och brändes ordentligt. I det här passet ligger fokuset främst på latsen!


Good morning!

Now it was a couple of days ago that I shared a workout with you so I think today is time again. Below you will get to take part of yesterday’s back session. It felt really good and burnt properly. In this session the main focus part is lats. 

Latadrag med brett grepp
20 reps x 2 set
10-10-10 reps x 3 set

När jag skriver 10 – 10 – 10 så menar jag att detta är ett dropset. Ett dropset går ut på att man börjar utföra sin övning med hyfsat höga vikter för att sedan stegvis minska vikterna ju högre upp i seten man kommer. I slutet brinner det riktigt i musklerna trots att vikten är låg! Så först gjorde jag 10 reps, sänkte vikten, gjorde 10 reps, sänkte vikten och gjorde 10 reps igen. Det är ETT set. (Orkar du fler än 10 så gör du tills dess att du inte orkar fler alt. ökar vikten så att du inte orkar fler än 10)


Lat pulldowns with wide grip
20 reps x 2 set
10-10-10 reps x 3 set

When I write 10-10-10, I mean that as a dropset. A dropset is when you start your exercise on a fairly high weight and then gradually reduce the weights, the higher up in the sets you’v come. In the end it really burns in the muscles even though the weight is low!

Latsdrag uppifrån med rep
15 reps x 4 set


Lat pulldowns with rope in cable
15 reps x 4 set

Pullovers i cable
15-15-15 reps x 4 set (drop set – se första övningen för beskrivning)

Pullovers in cable
15-15-15 reps x 4 set (drop set – see first exercise for description)

Hantelrodd
12 reps x 5 set på varje arm

Dumbbell row
12 reps x 4 sets on each arm

 1. L skriver:

  Uppskattar verkligen denna typ av träningsinlägg, med gifs! Har kört ditt senaste rump och ryggpass – och jäklar vilken träningsvärk jag fick! Mer såna här inlägg då jag ofta har brist på inspiration vilka övningar jag ska köra på gymmet!

 2. Tycker det är så bra att du lägger upp ”gifs” istället för bara bilder eller hela videos, en perfekt mix av båda!

 3. Melinda skriver:

  Hej Ellen! Jag tränar en del och tycker det ör så kul! Men jag tycker det är så svårt att få kontakt i övre delen av ryggen, alltså Lats osv, har försökt så mycket lägre vikter – flera reps och verkligen försöka ta i med ryggen men känns bara i armarna, ska de göra det? Får man endå musklerna i ryggen? Tycker det är så tråkigt att träna rygg och aldrig få träningsverk i den, behöver jag styrka upp mina muskler i armar innan jag kan stärka ryggen? Skulle vara så tacksam för svar, har googlat runt och frågat runt men hittar inget som hjälper mig! Alla tips uppskattas<3

 4. Anna skriver:

  Du har verkligen gått ner i vikt sedan förra året, hur kommer det sig?

  1. Frågan mer är varför jag vägde mer förra året? Jag från början är mindre i kroppen än vad jag är nu, jag väger nog cirka 5 kg mer nu än jag gjorde innan jag blev sjuk. Jag fick en sjukdom som heter Hypotyreos 2014 som är en sköldkörtelsjukdom. Det finns hur många symtom som helst på sjukdomen du kan se här http://skoldkortelforbundet.se/sjukdomar/hypotyreos-symptom/. En av symtomerna är dock viktuppgång och väldigt svårt att gå ner i vikt. Detta är en sjukdom som jag har ärvt då både min mamma, mormor + 3 av min mormors systrar har samma diagnos. När jag fick hypotyreos så gick jag upp 20kg på cirka 1,5 månad trots att jag knappt åt något och tränade supermycket (gick min tävlingsdiet då). Jag har dock fått medicin nu sen 2014 och min kropp kom i balans ungefär i april 2016. Och sen april 2016b så har jag kunnat börja äta normalt igen utan att gå upp i vikt och min kropp som nu har en mer ”normal” ämnesomsättning även om jag fortfarande har svårare att gå ner i vikt än andra, dock så har jag sen jag fick min medicin slutat att gå upp i vikt och min kropp har samarbetat bättre och har gått tillbaka till mer av min ”normala” form om man vill utrycka det så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..