Slipa golvet?

Jag har ett tag nu funderat på att slipa golvet här hemma. Idag har vi en ekparkett som är just i den där varma ekfärgen. Jag gillar inte det jättemycket utan jag skulle älska att ha ett ljusare golv i vår lägenhet som på bilderna här ovan som jag klistrade ihop som inspiration till vilken färg jag vill ha.

Jag introducerade den tanken för Jesper nu för ett par veckor sedan och han höll med i att det hade faktiskt varit snyggare i vår lägenhet. Vår lägenhet är tyvärr ganska mörk då vi bara har fönster i ena sidan av lägenheten men jag tror att hela lägenheten hade uppfattats som ljusare om vi gjorde golvet ljusare faktiskt. 🙂

Jag vet inte vad som är bäst heller. Att slipa golvet vi har eller riva upp det och helt enkelt lägga ett nytt? Jag skrev till en firma igår och frågade vad som är bäst i vårt fall, det är lika bra att fråga proffsen på en gång. 😉

Än så länge är det här bara en tanke, man får ju lov att drömma! Man tänker ju att det ska vara så lätt att bara hyra in någon och slipa allt men sen kom jag på det att för att man ska komma åt golvet så måste ju ALL inredning ut. Det blir som att flytta ut och flytta in igen på nytt. Så det lär ju bli en heeeeel del jobb att bara få bort soffa, säng, bord, mattor osv. För vart ska vi ställa allt under tiden? Ska vi montera ner allt och ställa i ett garage under tiden eller hur gör man? Nej alltså, haha det där vill jag inte ens tänka på förens vi har bestämt oss för att genomföra den här proceduren och vilken firma vi ska be om hjälp om det blir något av det här.

Vad tror ni om detta? 🙂 

 1. K skriver:

  Har ni ett äldre parkettgolv så som fiskbensparkett eller liknanade äldre fräcka mönster så borde du verkligen behålla golvet men göra vi det. Bevara värdet & charmen i det äldre golven. Har ni ett standard parkettgolv så hade jag lagt nytt golv ovanpå det gamla. =)

  1. Vi bor i en nyproduktion. Vi är alltså dem första som bor här och golvet är nylagt sen vi flyttade hit. Dock var det inte vi som valde golv… Så vi har inte något särskilt golv utan vanlig ek parkett. ☺️

 2. Det Tess skriver om gjorde vi i vår lägenhet, vi la om nytt golv ovanpå det gamla och så lade vi om alla lister 🙂

  1. Ja det kanske är lättast! Dock så har vi stengolv i vår hall som idag avskiljs med en list. Så det lär bli en höjdskillnad om vi lägger ett golv ovanpå det gamla

 3. Kelly skriver:

  Slipa tycker jag att du ska göra!

 4. Elinor skriver:

  Tror det skulle bli såå snyggt

 5. Jess skriver:

  Ett alt är att lägga nytt golv ovanpå det gamla och sätta om vägglister och golvlister för att rätta till allt till rätt höjd. Brukar funka bra då golvskivor inte är jättetjocka då bör ju allt golv läggas om för samma höjd. Är något golv i klinkers så kanske det går att lösa med en golvlist för övergången.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..