One pot pasta är precis vad det låter. Allt i samma kastrull! Detta är både enkelt och gott. I denna pastakastrullen hittar vi heta soltorkade tomater, vitlök, rigatoni pasta, spenat, växtmjölk och kryddor…


One pot of pasta is just what it sounds like to be. Everything in the same saucepan! This is both simple and tasty. In this pasta pot we can find spicy sun dried tomatoes, garlic, rigatoni pasta, spinach, plant based milk and spices…

Ingredienser 4 portioner
4 st finhackade soltorkade tomater (i olja)
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor (pressade)
5 dl växtbaserad mjölk (ex: mandel- havre- eller sojamjölk)
400 g rigatoni pasta
2 röda spets paprikor (hackade)
500 gram krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
3 nävar spenat
3/4 av en hel basilika planta
5 körsbärstomater
Topping: Bjäst


Ingredients 4 servings
4 finely sliced sun dried tomatoes (in oil)
2 tablespoons tomato paste
3 garlic cloves (pressed)
5 dl of plant based milk (ex: almond oat or soy milk)
400 g rigatoni pasta
2 red peppers (chopped)
500 grams of crushed tomatoes
1 teaspoon salt
1 teaspoon sambal oelek
3 hands full of spinach
3/4 of a whole basil planta
5 cherry tomatoes (sliced)

Gör såhär:
Ta 1 msk av oljan från de soltorkade tomaterna och häll i en stor kastrull på medium värme. Ha i de soltorkade tomaterna, tomatpurén och vitlök och fräs tills tomatpurén blir lite mörkare och karamelliserad, cirka 3 minuter.

Tillsätt mjölk, pasta, paprikor, krossade tomater, sambal oelek och salt i kastrullen och rör om ordentligt. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till lite lägre värme, täck över med lock och låt det puttra i 15-20 minuter eller tills pastan är färdig kokt. Rör om då och då så att inte pastan fastnar.

När pastan känns al dente häll i spenat, basilika och tomatskivor. Blanda runt allt ordentligt. Det känns sm att det är mycket spenat men när spenaten blir varm sen så kommer den att minska i volym. Låt det stå på medium värme i ett par minuter.

Nu är det klart att serveras! Toppa gärna med lite bjäst (finns här: KLICK!! ). För er som inte vet vad bjäst är så är bjäst en jättebra källa till B-vitamin. En tesked Bjäst Flingor ger mer än hela dagsbehovet av vitamin B1. 1,5 matsked ger dessutom dagsbehovet av vitamin B2 och niacin. Dessutom är det gott! Detta ger lite smaken av permesan enligt mig. 🙂


Do this:
Take 1 tablespoon of oil from the sun dried tomatoes and pour into a large pot on medium heat. Add the sun dried tomatoes, tomato purée and garlic and fry until the tomato sauce gets a little darker and caramelized, about 3 minutes.

Add milk, pasta, peppers, crushed tomatoes, sambal oelek and salt in the saucepan and stir thoroughly. Let it boil and lower the heat to a little lower, cover with a lid and simmer for 15-20 minutes or until the pasta is cooked. Stir occasionally so that the pasta does not stick.

When the pasta feels al dente add  spinach, basil and tomato slices. Mix properly.  Let it stand on medium heat for a few minutes.

Now it’s ready to be served!

 1. Maja skriver:

  Hej Ellen! Vill börja att säga stt jag verkligen älskar det du gör och blir verkligen så inspirerad!😍
  Till frågan:
  Jag äter inte växtbaserad kost i vanliga fall och brukar därför inte ha växtbaserad mjölk hemma. Tror du (ifall du testat elr vet någon som testat) ifall det funkar att ha vanlig komjölk i, eller är det växtmjölk som gäller?😊

  Stora stora kramar!
  💗

 2. Anna skriver:

  gjorde denna maten idag så himla gott 🙂

 3. Jättegott! Måste köpa större gryta bara 🙂

  Vill bara säga att jag älskar dina kanaler <3 Jag har förljt dig från början <3

 4. Din blogg är så otroligt fin Ellen! <3

  1. Åh jag blir verkligen glad att höra det! Stor kram till dig fina Molly <3

 5. Jonna skriver:

  Hej Ellen!! Undrar om du har något tips på ett GOTT veganskt proteinpulver? 🙂

  1. Hej Jonna!
   Jag är faktiskt på jakt efter ett GOTT proteinpulver och har ännu inte hittat ett. Men jag beställde hem från ett nytt märke igår som jag ska testa så fort jag fått hem det. Återkommer med recension efter det. kram!

   1. Iza skriver:

    Kan tipsa om Huel! Inte endast ett proteinpulver men ändå rätt mycket, och faktiskt gott 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..