Idag har jag haft en SÅ bra dag. Victoria som är Raw food kock hörde av sig till mig på mail och frågade om hon fick gästa min YouTube kanal och laga en trerätters raw vegan middag med mig. Mitt svar: JA KOM HIT! Så hon tog tåget upp från Göteborg imorse och kom hit med positiv energi (jag gillade henne supermycket) och massvis med ingredienser och inspiration! Vi filmade videon idag och den kommer att komma upp på min YouTube i dagarna.

Jag totalt älskare både förrätt, huvudrätt och efterrätt men min favorit var nog ändå huvudrätten som var Zucchininudlar i tomatsås med persiljebollar. Dessa persiljebollar var helt fantastiska och jag måste dela receptet med er på en gång!! Victoria som driver youtube kanalen Rawveganse har skapat det här receptet så klicka in på henne sen för ännu mer mumsiga raw food recept! 

Persiljebollar:
Kör följande ingredienser i en matberedare:
2 dl solrosfrön
1 dadel
1 msk tahini
En näve färsk persilja (ca 1/2 kruka)
1-2 vitlöksklyftor
Ca 1/4 tsk Himalaya salt eller Celtic salt
Vallmofrön att rulla bollarna i 

Solrosfröna kan bytas ut mot valnötter, mandlar eller cashewnötter om man vill. Har man inte en matberedare så kan man finhacka nötterna/fröna, persiljan och sedan mosa ihop allt i en skål med hjälp av en gaffel. När du format allt till cirka 10 bollar så rullar du dem i vallmofrön. 

Till nudlarna:
2 stycken skalade zucchinis som du med hjälp av grönsaksvarv, potatisskalare eller osthyvel skär så att zucchinin blir som nudlar.

Mixa därefter ihop följande ingredienser till en tomatsås i en matberedare eller mixer. 

300 gram tomater
30 gram soltorkade tomater
2 dadlar
1 klyfta citron
1 tsk oregano
Ev, 1 tsk olivolja eller lecith

Blanda tomatsåsen med zucchini nudlarna noga och lägg upp på 2 tallrikar. Servera ihop med persiljebollarna och njut!! 

Vi lagade detta + förrätt och efterrätt i min nästkommande video  på Youtube. STAY TUNED!

  1. A skriver:

    Hur många portioner blir det?

  2. Tack så jättemycket för idag, så otroligt kul att få träffa dig och äta rawfood tillsammans! 🙂 Vilket fint inlägg och fina bilder du fick till på maten också 🙂 Så glad att du gillade det så mycket :)♡ Kram♡

    1. Åh tusentack själv fina du! Det var så roligt att ha dig här och jag har fått lära mig 3 fantastiska recept som jag ska laga till min familj nu inom snar framtid Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..