ANNONS

VEGAN FOOD GUIDE AMSTERDAM

/

Jag var i Amsterdam i 3 dagar och hann under dessa dagar hann jag besöka ett x antal restauranger. Det är lite klurigt att vara vegan när man åker utomlands och inte riktigt har koll på utbudet men Amsterdam hade ändå en hel del riktigt trevliga vegan restauranger och här tänkte jag dela mina favoriter. Så har du planer på att åka till Amsterdam och vill ha tips på vart man kan äta så är det här inlägget för dig 😉


I was in Amsterdam for 3 days and during these days I visited  an x number of restaurants. It’s a bit tricky to be vegan when traveling abroad but Amsterdam still had a lot of really nice vegan restaurants and I thought I’d share my favorites with you. So if you are planning on going to Amsterdam and want tips on where to eat, this is the post for you 😉

VEGAN JUNK FOOD BAR 

Det här var sjukt gott. Det är nog en av de bästa hamburgarna jag har ätit någonsin! Vegan Junk Food Bar serverar enbart vegansk mat vilket är helt toppen då det fanns flera olika alternativ att välja bland. Burgaren var grym, majonäsen var grym, sötpotatis pommesen var fantastisk och personalen var trevlig. Detta är ett måste om du besöker Amsterdam, vegan eller ej så kommer du att älska detta! 😉  Adress hittar du här (klick!!)


Vegan junk food bar served, probably one of the best burgers I’ve ever eaten! They serve vegan food only, which is absolutely top when there are several different options to choose from. The burger was awesome, the majo was great, and the sweet potato fries was amazing and the staff were friendly. This is a must if you visit Amsterdam, vegan or not, you will love this! 😉 Address can be found here (click!!)

JUICE BROTHERS

Det här är ett perfekt frukostställe enligt mig. De serverar flera olika acai bowls, smoothie bowls, chia pudding, havregrynsgröt, juicer, smoothies… Jag åt en acai bowl med mandelsmör och jag måste ge dem lite cred nu. Den var sjukt god faktiskt och deras granola var himmelsk! Du hittar adressen hit här (klick!!) 


This is a perfect breakfast place according to me. They serve several different acai bowls, smoothie bowls, chia pudding, oatmeal, juices, smoothies … I ate an acai bowl with almond butter and I have to give them some cred now. It was very good indeed and their granola was heavenly! You can find the address here (click !!)

HAPPY PIG PANCAKE SHOP

Det här var mitt favoritställe. Jag skulle kunna äta deras pannkakor varje dag, det var på riktigt den godaste pannkakan jag ätit. Vill ha recept!! 🙁 Allt på menyn var inte veganskt men det fanns flera olika alternativ (markerat med V på menyn ovan). Jag åt en vegan pannkaka med färska jordgubbar, banan och en helt fantastisk choklad-hasselnöt sås. Om ni åker till Amsterdam MÅSTE ni gå hit, MÅSTE. Du hittar adressen här (klick!!)


This was my favorite place. I could eat their pancakes every day, it was really the best pancake I ever had. Want a recipe!! 🙁 Everything on the menu was not vegan but there were several different options (marked with V on the menu above). I ate a vegan pancake with fresh strawberries, banana and an amazing chocolate-hazelnut sauce. If you are going to Amsterdam, you MUST go here, MUST. You can find the address here (click !!)

MEATLESS DISTRICT

Meatless district är en 100% vegansk resturang där allt på menyn är veganskt och en hel del var även glutenfritt. De har en meny både för frukost, lunch, mellanmål och middag. Så om man vill kan man äta alla måltider här. 😉 Vi var där på lunch och var bara tvungna att prova deras hamburgare. Både med och utan bröd. Pommes friten var ordentligt friterade och burgarens ”kött” var perfekt. Du hittar adressen dit här (klick!!)


Meatless district is a 100% vegan resturang where everything on the menu is vegan and a lot of it was also gluten free. They have a menu for both breakfast, lunch, snack and dinner. So, if you like, you can eat all meals here. 😉 We were there for lunch and just had to try their burgers. Both with and without bread. The french fries were properly fried and the burger’s ”meat” was perfect. You will find the address here (click !!)

SLA

SLA är en sallads bar där allt som serveras är organic och hälsosamt. Det allra mesta är veganskt och du kan välja att antingen göra din egen sallad eller så kan du välja bland olika färdiga sallader. Dem serverar även färska smoothies och juicer. Själv åt jag en sallad med blomkålsris, falafel och hummus. Mums! Du hittar adressen hit här (klick!!) 


SLA is a salad bar where everything served is organic and healthy. Most of the items on the menu are vegan and you can choose to either make your own salad or you can choose from various ready-made salads. They also serve fresh smoothies and juices. I myself ate a salad with cauliflower rice, falafel and hummus. Yum! You can find the address here (click!!)

VEGABOND

Detta var den första restaurangen som vi besökte när vi kom till Amsterdam. På Vegabond serverades det enbart vegansk mat, allt från goda bakverk, smoothie bowls, wraps, juicer men de hade även en hel butik med veganskt godis, ostar, frysta matvaror, växtbaserad mjölk osv. Så detta är ett ställe där locals troligen köper hem vegansk matvaror. Lite likt Stockholms Good Store för er som vet vad det är. 🙂 Adress hit hittar du här (klick!!)


This was the first restaurant we visited when we arrived in Amsterdam. Vegabond only served vegan food, everything from good pastries, smoothie bowls, wraps, juices, but they also had a whole store of vegan sweets, cheeses, frozen foods, herbal milk, etc. So this is a place where locals are likely to buy home vegan foods. A little like Stockholms Good Store for anyone who knows what it is. 🙂 Address can be found here (click !!)


PS: Glöm inte att klicka på Gilla hjärtat om du gillar inlägg som detta!! 

3
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00