Förra veckan fick jag ett akut sug efter potatissallad. Så jag slängde ihop ett recept som faktiskt blev väldigt gott!Nu idag så har jag försökt att återskapa det receptet som jag skapade då men den här gången skrev jag ner det… 😉 Så här kommer ett enkelt, snabbt och gott recept på en somrig potatissallad!

Ingredienser
1 kg färskpotatis
2 dl Oatly iMat fraiche
2 små charlottenlökar  (finhackade)
1 vitlöksklyfta (pressad)
Saft från 1/2 citron
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
5 soltorkade tomater i olja
70 g sockerärtor
6 Baby plommontomater
3/4 dijonsenap
230 gram kokta kikärtor
Salt
Peppar
Gräslök (valfritt)
Basilika (valfritt)

Gör såhär
Börja med att koka potatisen

Under tiden som potatisen kokar kan du blanda din creme fraiche, charlottenlök, vitlök, citronsaft, olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, salt, peppar och möjligtvis finhackad basilika i en skål.

Skär upp ärtskidorna, tomaterna och de soltorkade tomaterna i den storleken du föredrar.

När potatisen har kokat klart och svalnat häll över din creme fraiche röra, grönsaker och kikärtor. Blanda runt allt ordentligt och servera på en gång. Kanske toppa med lite gräslök! MUMS!

 

  1. Naomi skriver:

    Vid dijonsenap står det endast 3/4. 3/4 av vadå undrar jag? Receptet ser så gott ut, tänkte testa ikväll!!

  2. Fanny skriver:

    Men mums!! Detta blir att ro ihop i helgen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..