ANNONS

Vegansk sommar cheesecake

/

Nu är det snart midsommar. Visst är det redan nästa helg? Hur som helst, sen jag började äta växtbaserat för ganska exakt 2 år sedan så har jag inte ätit någon ordentlig dessert på midsommar. Det har blivit att de andra har ätit tårta och jag har ätit lite jordgubbar. Men i år tänkte jag att jag skulle hitta på ett trevligt recept för mig själv och Jesper som vill äta djurfritt och jag lyckades skapa en helt fantastiskt god cheesecake. Botten är med en bas på oreos (då jag älskar dessa små kakor) och sedan är fyllningen väldigt fräsch med smak av citrus som vi sen toppar med färska bär. WOW alltså! Detta smakar sommar!
Denna går bra att äta som en ”vanlig” cheesecake men också som fryst. 🙂 

Ingredienser:

Botten:
200 g oreos
100 g veganskt margarin

Fyllning:
Rivet skal & saft från en hel citron
450 g vegansk creme cheese (Jag använde Tofutti Creamy smooth original)
1 dl gelésocker multi
1,5 dl vegansk vispgrädde (Jag använder PLANTI Havrevisp)

Toppings
Färska bär, exempel blåbär, hallon, jordgubbar…

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°C.

Botten: Krossa dina Oreos tills dem är helt utan klumpar eller större smulor. Använd gärna en matberedare eller mixer. Smält margarinet och blanda med Oreo ”mjölet” och tryck ut i en form med löstagbara kanter.
Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

Fyllning: Riv skalet av en citron och pressa ut saften i en bunke. Blanda väl med din veganska creeme cheese.

Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull. Låt koka i cirka 45 sekunder. Rör sedan ner din sockergrädde bladning i creme cheesen. Häll fyllningen på din Oreo botten och placera i kylen för att stelna. Toppa sedan med valfria färska bär!

Så enkelt var det! Om du bara har den i kylen så blir det som en klassisk cheesecake i konsistensen vilket är sjukt gott, men jag provade att efter ha ätit en bit att ställa den i frysen för att se hur det blev. Då blev det mer som en glasstårta vilket jag tyckte var snäppet bättre eftersom att jag är en riktig glasstjej! Hihi. Både fungerar lika bra med andra ord beroende på vad man personligen föredrar 😉

5
19

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00