ANNONS

Sommarcheesecake i glas

/

Hej finisar! Ikväll ska jag ha middags gäster här hemma och jag har förberett för detta hela dagen. Till efterrätt tänker jag bjuda på cheese cake i glas. Jag älskar cheese cake men kände inte för att baka en hel tårta idag utan jag lyckades få ihop ett helt otroligt recept på cheesecake i glas. Detta blev perfektion och jag måste dela receptet med er nu!

Ingredienser för 6 portioner
1 paket oreo
200 g vegansk cream cheese (Jag använde Oatly på mackan)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från en hel lime + saften från 1/2 lime
1,5-2 dl vegansk vispgrädde (Jag använder PLANTI havre vispgrädde)
12 färska jordgubbar
Färska bär till garnering

Gör såhär:

  1. Krossa dina oreos till smulor. Det behöver inte vara helt nedmalt utan det är gott med lite större smulor också.
  2. Riv skalet från en lime och häll i en bunke tillsammans med creme cheese, florsocker, vaniljsocker och saften från en halv lime. Vispa detta tills din creme cheese är helt slät.
  3. Ta en ny skål och vispa din grädde tills den blir fluffig och fast.
  4. Skölj av jordgubabrna och hacka i  små kuber. Se till att dem torkar helt och hållet från vatten.
  5. Vänd ner den vispade grädden i creme cheese bladningen. Vänd långsamt tills allt är blandat och tillsätt sedan jordgubbarna.
  6. Varva oreos med din cheese cake blanding i glas och toppa med valfria färska bär. Låt stå i kylen helst 2-3 timmar innan servering.

2
21

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00