Jag har ätit en växtbaserad kost nu i 2 års tid men aldrig under den här tiden ätit ”vanliga” pannkakor. Sen nu i veckan så blev jag otroligt sugen och var bara tvungen att testa att göra en vegansk version av de klassiska pannkakorna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den egentliga skillnaden är väldigt enkel, jag struntade i äggen och hade i lite bakpulver istället och jag bytte ut komjölk till en växtbaserad mjölk. Svårare än så är det inte. 🙂 Nu efter detta så fattar jag inte varför ägg ens ska vara med i ingredienslistan överhuvudtaget. Det behövs verkligen inte och pannkakorna smakade precis likadant (om inte ännu bättre) och det höll ihop bra. Inte en enda trasig pannkaka faktiskt! Här nedan kommer receptet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredienser

4,5 dl vetemjöl (jag hade i 4 dl vetemjöl & 1/2 dl dinkelmjöl)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
3 msk smält växtbaserat margarin/smör
8 dl växtbaserad mjölk (jag använde mandelmjölk)
Växtbaserat margarin/smör att steka i

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gör såhär

  1. Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt mandeldryck och vispa till en slät smet
  3. Ha i smält smör och vispa ihop allt.
  4. Värm en stekpanna till medelhög värme och låt en liten klick margarin smälta
  5. Ha i cirka 1 dl pannkakssmet och stek några minuter på vardera sida.
  1. Anna skriver:

    Alltså MAGISKA!
    Provade direkt och de smakar exakt som ”vanliga”. Dock tog jag bort vaniljsocker och vanligt socker då jag föredrar de så men Ellen tusen tack för detta recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..