ANNONS

Marinerad tofu

/

Jag la upp den här bilden på min story för några veckor sedan. Det är från en kväll när jag gjorde marinerad tofu, grönsaksstavar, dipp och potatis till middag. Det blev ett ihopplock av det vi hade hemma helt enkelt, en ganska osammanhängande middag…  Hur som helst. Det var flera som frågade hur jag gör min marinerade tofu (som är såååå god) så jag tänkte dela receptet jag har gjort nu.

7d41d1b2 c50c 4b3e 8b32 74996f0bc867
Ingredienser för tofu marinad (Räcker till ett tofublock.)
4 msk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk sweet chili sås
2 vitlöksklyftor

Blanda alla ingredienser i en skål och skär sedan upp din tofu i delar och se till att all tofu är täckt i marinad. Jag brukar lägga allt i en plastpåse i kylen och låta tofun ligga och dra åt sig marinaden en hel dag. Desto längre tofun får ligga i marinaden desto bättre. Jag brukar göra marinaden på morgonen och låta tofun ligga tills middagstid. Då steker jag tofun i lite olja tills den får yta på varje sida. 🙂

5
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00