Jag la upp den här bilden på min story för några veckor sedan. Det är från en kväll när jag gjorde marinerad tofu, grönsaksstavar, dipp och potatis till middag. Det blev ett ihopplock av det vi hade hemma helt enkelt, en ganska osammanhängande middag…  Hur som helst. Det var flera som frågade hur jag gör min marinerade tofu (som är såååå god) så jag tänkte dela receptet jag har gjort nu.

7d41d1b2 c50c 4b3e 8b32 74996f0bc867
Ingredienser för tofu marinad (Räcker till ett tofublock.)
4 msk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk sweet chili sås
2 vitlöksklyftor

Blanda alla ingredienser i en skål och skär sedan upp din tofu i delar och se till att all tofu är täckt i marinad. Jag brukar lägga allt i en plastpåse i kylen och låta tofun ligga och dra åt sig marinaden en hel dag. Desto längre tofun får ligga i marinaden desto bättre. Jag brukar göra marinaden på morgonen och låta tofun ligga tills middagstid. Då steker jag tofun i lite olja tills den får yta på varje sida. 🙂

 1. Rebecka skriver:

  Hej fina Elllen! Varför tar du inte mer socialt ansvar? Jag tänker eftersom du har en stor social plattform så har du möjligheten att nå ut till väldigt många människor t.ex inför valet. Eller varför du inte tar upp viktiga samhällsfrågor så som Feminism? Du nämner väldigt mycket att du rakar benen, vaxar dig osv för att känna dig fin men då sprider du bara budskapet till unga tjejer att dem inte är naturligt fina utan att dem behöver göra allt detta ytliga för att bli fina. Jag menar inget elakt eller taskigt med detta, jag bara undrar om du någonsin har reflekterat över detta eftersom du har många unga följare och därav är en förebild för många. kram

  1. Hej Rebecca! 🙂
   Vad tråkigt att du har tolkat mig så. Jag tycker ibland att förväntningarna och kraven på influensers kan vara lite väl höga. Jag tycker inte att jag ska behöva dela med mig av mina politiska åsikter enbart för att jag har en stor plattform. Det är många som inte ens delar med sig av vad dem röstar på ens för familj och vänner och att ifrågasätta mig varför jag inte vill prata politik inför över 100.000 människor är inte helt schysst tycker jag. Mina kanaler har aldrig varit fokuserade på politik utan har sen start varit under kategorin ”hälsa & skönhet” men har med tiden blivit mer lifestyle med inslag av mode, inredning, vardagsliv etc.
   Men helt tyst har jag inte varit inför det här valet utan jag gjorde en radda stories på instagram där jag tog upp på och berättade varför jag inte röstar på SD och varför jag inte tycker att andra bör göra det heller. Jag fick så mycket elaka och hemska påhopp (även dödshot) från flera människor den kvällen och följande dagar att jag blir mörkrädd!! Just nu så orkar jag inte rent psykiskt att ta den striden just nu. Men det finns väldigt många andra influenser som har pratat mycket politik så jag tycker inte att det gör något att jag inte gjorde det.
   Jag pratar om andra samhällsfrågor i mina medier dock, veganism är ett exempelvis. Jag engagerade mig i #metoo rörelsen (du kan läsa inlägget här om du är intresserad https://blogg.veckorevyn.com/ellenfarnstrom/2017/10/18/metoo/) och jag har sen start varit öppen och delat med mig av min resa med tillfrisknande från anorexi och självskadebeteende, jag har och pratar fortfarande öppet om min egen panikångest och ja, psykiskohälsa. Detta är också viktiga samhällsfrågor idag med tanke på hur många det är som lider av psykisk ohälsa. Men bara för att jag inte lyfter de samhällsfrågor som just du tycker är viktigast så betyder inte det att jag inte gjort något alls.

   Sen vill jag avsluta med att jag aldrig någonsin har sagt att jag rakar benen för att bli fin. Utan jag har rent sakligt uttalat mig att jag går och vaxar mig för att jag personligen föredrar att vara rakad. Alla har sina personliga preferenser och jag måste kunna dela med mig på min egen blogg att jag vaxar mig utan att behöva förklara mig. Men tyvärr så måste ju varje influenser försvara och förklara varenda sak man gör för att inte trampa andra på tårna. Jag föredrar att vara blond också men det betyder inte att jag tycker att det är fult att vara brunett. Jag själv tycker bara att jag klär bättre i blont hår helt enkelt. 🙂 Majoriteten av mina följare är mellan 18-35 år så jag tror och hoppas att dem kan klara av att bestämma själva vad de vill rösta på och hur de vill göra med sin kroppsbehåring utan att jag påverkar dem där. Tråkigt att du har misstolkat mig så mycket!

   Hoppas att du får en fin kväll. Kram

 2. Ellen skriver:

  Mums! Vilken soja använder du?

   1. Ellen skriver:

    Okej då vet jag vad jag ska köpa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..