Kvällens tidiga söndagsmiddag blev en stronganoff med tofu. Så himla gott och enkelt att göra! Min sambo slukade sin skål innan jag ens hade hunnit fota klart bilderna till detta inlägg så jag tar det som ett bra betyg Testa gärna mitt recept!

B577884a 8645 4358 bc22 a3a8d30ec9e5
Ingredienser
500 gram tofu
2 små gullökar
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2 msk ketshup
2,5 dl vegansk matlagningsgrädde
1 kruka persilja
Salt & peppar
Veganskt smör/margarin att steka i

Ad4e7a53 97b1 4ea6 8a14 ec211a5dba4f
Gör såhär: Börja med att skära upp din tofu i bitar och hacka löken. Stek i smör tills dess att tofun har fått lite yta.
Tillsätt matlagningsgrädde, tomatpuré, ketshup, senap, vitlök, salt och peppar. Låt koka samman och tillsätt möjligtvis lite vatten för att få såsen lite tunnare. Hacka persilja och ha i på slutet. Servera med ris och njut!

  1. Anna skriver:

    Hej! Använde du hård eller mjuk tofu?

  2. Anna skriver:

    Hej! Hade du hård eller mjuk tofu?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..