Det här med min blogg

Ni vet när man gick i skolan och hade tusen grejer att göra och det helt enkelt blev för mycket? För min del slutade det ibland med att jag bara la mig i soffan och gjorde ingenting trots att jag hade flera skoluppgifter som jag verkligen behövde göra. Jag vet inte hur det är med er, men ibland när jag har för mycket att göra så får min kropp kortslutning och jag gör ingenting alls istället. Så dumt?!

Hur som helst. Varför jag tar upp detta nu är för att det är lite så jag känner angående mina sociala medier. Det är mycket ”bakom kulisserna” som jag inte delar med er och det ligger väldigt mycket tanke, energi, kreativt tänkande, möten, redigering, fotograferingar osv bakom varje bild, video och text som jag publicerar. De senaste 2 åren har jag lagt upp 2 blogginlägg varje dag, cirka 3 videor på youtube varje vecka, minst 1 bild på instagram varje dag + instagram stories. Detta är 102 inlägg i flödet + stories utöver det varje månad om vi utgår från att månaden är på 30 dagar. Alla dessa inlägg ska jag försöka att göra intressanta för att fånga intresse eller inspirera och det tar otroligt mycket att leverera över 100 intressanta publiceringar som alla ska vara unika och intressanta varje månad.

När jag inte publicerar som ovan så är det alltid någon som mailar, kommenterar, DM:ar eller liknande i negativ ton om att jag just inte har uppdaterat tillräckligt bra. Det ger mig ångest att jag inte kan ha en helg ledig med min pojkvän utan att få påhopp från olika håll. Att jag inte kan vara ledig 1 vecka över jul med min familj utan att frågorna kommer in om vart jag är… Det är en stress att alltid känna att jag måste leverera utan undantag. Detta är inte en press som jag känner enbart från specifika kommentarer utan även en press som jag har satt på mig själv. Jag är otroligt duktig på att ge mig själv skuldkänslor om jag inte lever upp till de målen som jag har satt upp för mig själv. Majoriteten av er som kommenterar i mina kanaler är helt otroliga. Så himla coola, starka och fina människor som lämnar positiva och peppiga avtryck. Jag uppskattar er så otroligt mycket. Ni är bäst ❤️ Men just den här pressen att ständigt uppdatera världen om mitt liv i alla olika format och att jag känner att jag alltid måste fota eller filma så fort jag gör något har gjort att jag har stressat ihop och det har blivit som när jag gick i skolan och hade för många uppgifter. Jag landar i soffan med ångest och får absolut ingenting alls gjort trots att jag har tusen saker som jag egentligen borde och vill göra. 

2019 är inte året som jag vill känna såhär. Jag vill sova bra på natten utan att vakna varannan timme och kolla mailen, jag vill uppdatera när jag känner att jag har något som jag vill dela med världen och inte göra det enbart för att jag känner att jag måste, jag vill hitta tillbaka till mig själv och göra saker som ger mig energi och driv. 

För att ta bort lite av den här pressen så har jag valt att dra ner på bloggandet som ni märkt. Det känns tråkigt på ett sätt för jag har uppdaterat varje dag i 6 år men som ni märkt på senaste så har jag varit lite tyst här. Bloggen är inte samma glädje för mig längre av diverse olika anledningar. Jag vill hellre lägga energi på att uppdatera youtube och Instagram och göra det riktigt bra än att göra allt lite halvdant. 

Bloggen kommer på obestämd tid att uppdateras när jag vill uppdatera och inte när jag känner att jag måste. Det lär bli när jag har kommit på ett nytt gott recept som jag vill dela med er eller träningspass. Lite så som när bloggen skapades för  år sedan. Jag hoppas att ni förstår vart jag står och att ni kan stötta mig i det. Vi ses ju på instagram varje dag och även på youtube i mina vloggar varje vecka. 

Hörni, glöm inte att ni är bäst ❤️ 

 1. Hej Ellen. Har du slutat med Youtube? Saknar dina vloggar ju. Eller du har en paus från Youtube och din blogg? För jag har sett att du har lagt upp något på din instagram.

 2. Linda skriver:

  Helt rätt. Man har ju all rätt i världen att ta en paus från bloggandet ibland om man känner för det. Trist att folk måste kommentera negativt om det. Fortsätt med det fina jobb du gör när du känner för det. Annars blir det ju inte roligt längre. Ta hand om dig. 🙂

 3. Sandra skriver:

  Hej Ellen..brukar aldrig lämna några kommentarer men kände att det var läge nu. ❤ förstår dig till 100 % har tänkt sååå många gånger att du måste lägga kopiöst mycket tid på detta och framförallt är du otroligt beundransvärd som bjuder in oss till alla dina speciella och vackra ögonblick i ditt liv ❤ Till och med min man kommentera detta häromdagen ( ja jag är en gammal tvåbarnsmamma ) och han brukar inte all tid ha så mkt till övers för bloggar mm men han påpekade hur extremt mycket tid och engagemang du verkar lägga ner på dina vloggar. Som sagt förstår jag dig absolut och din hälsa och välmående är såklart det viktigaste!! Men ville bara säga att jag älskar att följa dig, du verkar vara en sån varm och omtänksam och genomärlig människa. Det är så roligt att kika på dina vloggar, bästa stunden på dagen ta hand om dig nu så får vi hålla till godo med alla dina gamla vloggar varma kramar

 4. Ella skriver:

  Finaste Ellen, så tråkigt att höra att det finns en del människor som är så krävande på uppdateringar och attackerar dig direkt när du blir lite ”tyst”. Det är nog de personer som inte fokuserar på att göra något av sitt eget liv utan lever genom andra människor på sociala medier och då blir arga när de inte blir stimulerade av någons konstanta uppdateringar.

  Du ska göra det som känns rätt för DIG och ingen annan. När du är lycklig och känner dig fri från press och stress och gör det du själv vill och inte för att någon förväntar sig något av dig så kommer du att lyckas som bäst! Kör på ditt race, uppdatera på de kanaler som du tycker är roligast. Bli inte ledsen över att bloggen blir lite tystare, det är endast normalt att man tröttnar på något efter några år och vill utvecklas vidare. Så bli inte rädd för det, utan se det som en möjlighet att utvecklas!

  Massa kramar!!

 5. Ellen skriver:

  Helt rätt fina du! ❤❤❤ Ditt välmående ska utan tvekan gå först, alltid! Kram Ellen och sköt om dig ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..